Ispis

Spirulina- svi darovi majke prirode

Svako živo biće ima pravo na zdravlje!
100% vitalnost i energija. Svi darovi Majke Prirode položeni su u naše ruke. Petnaest godina Natura Vitalis donosi darove Majke Prirode kako bi svima bili dostupni. Jedna od darova prirode je svakako Spirulina, neobična mikroskopska alga „čudo zdravlja“, koja fascinira i za koju Natura Vitalis smatra trebaju znati svi.
Od 30 000 algi koje žive na našoj planeti, ova spiralno oblikovana alga Spirulina plantesis je i najneobičnija prirodna hrana ikada pronađena. Do današnjeg dana nije pronađena niti jedan endosperm, neka druga biljka ili pak proizvod koji u sebi sadrži toliki raspon prirodnih nutrističkih vrijednosti.
SPIRULINA FORMULA MAJKE PRIRODE
U samo jednoj nježno prešanoj tableti Spiruline, koju zovemo Spiruleta, Majka je Priroda spojila, vjerovali ili ne, 4058 različitih vitalnih nutrienata. Zar nije to nevjerojatno!! Usput, Spirulina nije morska alga, već slatkovodna alga koja raste u jezerima punim mineralima. Zbog toga je sastav joda u spirulini ekstremno nizak. Suprotno tome, njezin sastav proteina ili točnije rečeno njezin sastav esencijalnih, za život važnih amino kiselina (osnovnih blokova od kojih se sastoje proteini) je vrlo visok. Općenito, meso, riba, perad i mlijeko smatraju se glavnim izvorima proteina ili amino kiselina. Spirulina pak sadrži tri puta veću količinu jer njezin sastav do 65% čini upravo protein. Naše organizam treba protein kako bi gradio i razvijao sve stanice i antitijela kao i proteinsku pomoć kod proizvodnje hormona i enzima.
UZGOJ I PRIPREMA
Optimalna svjetlost i temperatura
Optimalno branje u rano jutro
Prešanje odmah nakon berbe
Apsolutno nježno sušenje
Potpuno nježno prešanje
Ako pogledate Natura Vitalis Spiruletu, vidjet ćete posebnu strukturu u izvedbi i izgledu u usporedbi s ostalim proizvođačima. Razlog tome je posebna metoda kojom se Spirulete prešaju. Ova činjenica nije samo optička prednost već i dokazano daje veću ugodnost prilikom uzimanja i probavljanja spiruline.
Natura Vitalis Spiruleta sadrži 400mg visoko kvalitetne Spirulina platensismicroscopic algae. 400mg samo čiste Spiruline, bez ikakvih dodataka. Natura Vitalis uzgaja Spirulinu na sunčanoj farmi na otoku Hainan, certificiranoj ISO 9001 standardom. 125 m duboki stari izvor hrani našu algu s vodom, daleko, daleko od civilizacije. Na ovaj način garantiramo da je naša Spirulina vrhunske i nadmoćne kvalitete.
VITAMINI U SPIRULINI
Majka Priroda također je uključila i veliki broj vitamini u Spirulinu kao pomoć našem metabolizmu. Plavo – zelena alga je, na primjer, najbogatiji izvor beta karotena, koji naše tijelo pretvara u toliko potreban vitamin A. Spirulina osigurava četrnaest puta veću količinu beta karotena od mrkve. Spirulina je najbogatiji izvor beta karotena među cjelovitim namirnicama. Beta karoten je antioksidans od vitalne važnosti. Brojna su istraživanja pokazala da je kod ljudi, čija je prehrana bogata prirodnim beta karotenom, smanjen rizik od oboljenja od raznih vrsta raka. Spirulina sjedinjuje sunčevu svjetlost s organizacijom izuzetnih pigmenata, koji je klasificiraju kao plavozelenu algu. Zeleno je klorofil, a plavo protein zvan fikocijanin (PC) kojeg ima jedino u Spirulini. Prisustvo PC-a u Spirulini nadopunjuje izuzetno veliki postotak proteina biljnog porijekla koji ova alga sadrži. Prehrana bogata karotenima daje koži elastičnost i prirodan zdravi sjaj. Koža ima sloj masnoće koja ju podržava i kojoj karoteni prirodno migriraju. Tamo mogu povećati otpornost na UV zrake, štititi od štetnog utjecaja slobodnih radikala i čuvati kolagensku strukturu kože.
Drugi vitamini koje Spirulina sadrži su: vitamini B12 (Ovaj vitamin, kao i ostali vitamini B skupine, ima važnu ulogu u pretvaranju masti, ugljikohidrata i bjelančevina u energiju. Još je vrlo bitna osobina da sudjeluju u proizvodnji crvenih krvnih stanica. Važan je i za proizvodnju genetskog materijala RNA i DNA, te mijelina), B 1 (Tiamin je nužan u razgradnji ugljikohidrata, masti i bjelančevina, te pomaže u preradi viška glukoze u pohranjenu mast. Osigurava normalan prijenos živčanih impulsa, pridonosi održavanju zdravog teka, mišićnog tonusa i psihičkog zdravlja).
Svako se pakiranje Natura Vitalis Spiruline uvijek laboratorijski analizira i kontrolira u Republici Njemačkoj prije puštanja u prodaju. U R. Hrvatskoj Natura Vitalis Spirulina odobrena je od Ministarstva Zdravstva.
Drugi vitamini koje Spirulina sadrži su: vitamini B12 (Ovaj vitamin, kao i ostali vitamini B skupine, ima važnu ulogu u pretvaranju masti, ugljikohidrata i bjelančevina u energiju. Još je vrlo bitna osobina da sudjeluju u proizvodnji crvenih krvnih stanica. Važan je i za proizvodnju genetskog materijala RNA i DNA, te mijelina), B 1 (Tiamin je nužan u razgradnji ugljikohidrata, masti i bjelančevina, te pomaže u preradi viška glukoze u pohranjenu mast. Osigurava normalan prijenos živčanih impulsa, pridonosi održavanju zdravog teka, mišićnog tonusa i psihičkog zdravlja).
B2 (ovaj vitamin pomaže u dobivanju energije iz ugljikohidrata, masti i bjelančevina. Zaslužan je i za zdravu kosu, kožu, nokte i sluznicu. Njegova značajna uloga je i to što sudjeluje u proizvodnji crvenih krvnih stanica, kortikosteroida i hormona štitnjače, te je nužan za rad živaca, očiju i adrenalnih žlijezda), B6 (potiče rad imunološkog sustava, prijenos živčanih impulsa, metabolizam energije i sintezu crvenih krvnih stanica. Primjenjuje se za ublažavanje sindroma karpalnog kanala, epileptičnih napadaja u djece i PMS-a), inositol (upotrebljava se između ostalog i u kozmetici kao dodatak šamponima, jer je dokazano da utječe na rast i sjaj kose), niacin (pomaže inzulinu regulirati razinu šećera u krvi, djelotvoran je i u smanjivanju razine kolesterola i triglicerida u krvi, širenju krvnih žila, te poboljšava krvotok i smanjuje potištenost, nesanicu i hiperaktivnost), folna kiselina (folna kiselina pomaže pri izgradnji i razgradnji mnogih bjelančevina, potiče stvaranje bijelih krvnih stanica, a one su prijeko potrebne za jačanje imunološkog sustava. Utječe i na plodnost: važna je za stvaranje nukleinskih kiselina, a time i za prenošenje nasljednih informacija), pantotenska kiselina (zaustavlja povećanje razine triglicerida i kolesterola u krvi. Potiče stvaranje enzima zaduženih za razlaganje masnoća u krvi i podupire djelovanje vitamina E protiv nakupljanja kolesterola. Čuva zdravlje srca i arterija. Pantotenska kiselina je važna i za stvaranje antitijela koja štite sluznicu usta, grla i dišnih puteva, primjer kod prehlada), biotin (čuva zdravlje noktiju, kože i kose), Vitamin E (čuva kožu, štiti stanice od oštećenja, poboljšava prokrvljenost, održava krvne žile zdravima te sprečava nastajanje krvnih ugrušaka (tromboze), potiče zacjeljivanje rana).
MINERALI U SPIRULINI
Spektar vitamina u Spirulini kombiniran je sa velikim spektrom minerala i elementima u tragovima, kao što su magnezij (glavni sastojak naših kosti, smanjuje opasnost od pojave osteoporoze, upravlja i mišićnom aktivnošću, pomaže u prevladavanju svakodnevnog stresa), kalcij (nužan za rast i zdravlje kosti i zuba), željezo (pomaže kod anemičnost, sprečava umor, brani organizam od infekcija), kalij (djeluje na održavanje raspodjele tekućina i pH ravnotežu, povećava prijenos živčanih impulsa, stezanje mišića, upravlja srčanim otkucajima i krvnim tlakom), cink (sastavni je dio sinteze RNA i DNA, utječe na sposobnost jetre da ukloni iz tijela otrovne tvari, unapređuje zdravlje kože i kose, primjenjuje se za liječenje akni, reumatskog artritisa i prostatitisa), krom (smanjuje opasnost od bolesti srca i krvnih žila), litij (poboljšava vaše psihičko stanje), mangan (pomaže pri stvaranju energije iz hrane) i još puno drugih minerala.
AMINO KISELINE, NEZASIĆENE MASNE KISELINE
Slično amino kiselinama, vitaminima i mineralima koje tijelo ne može samo prirodnim putem proizvesti, ljudski organizam također treba u određenim količinama i esencijalne nezasićene masne kiseline i to linolnu i lionolensku. Tijelo pretvara ove masne kiseline u gamma linolensku kiselinu, između ostalog, kao pomoć svim vitalnim fukncijama organizma. Enzim koji je, nažalost vrlo osjetljiv na promjene u okolišu, pretvara masne kiseline u gamma linolensku kiselinu. Negativni utjecaji iz okoliša na duge staze imaju svoj utjecaj u ovoj pretvorbi pa dolazi do općeg slabljenja energije. Zato je ugodna spoznaja da Spirulina u svojem sastavu omogućava skoro čitav niz linolenske kiseline kao važne gamma linolenske kiseline – poput majčinog mlijeka pri dojenju. Zbog toga se Spirulinu često i naziva mlijeko Majke Prirode.
Klorofil, zeleni pigment kod biljaka daje posebnu plavo zelenu boju ovog algi. Spirulina sadrži tri puta više klorofila nego druge biljke. Klorofil pozitivno utječe na ljudski organizam i toliko je zanimljiva supstanca da je Prof. Richard Willstatter 1915. g. Osvojio Nobelovu nagradu za Kemiju temeljenu na studiji strukture klorofila i drugih biljnih pigmenata.
Kao što vidite, ova malena plavo zelena alga pruža našem cijelu paletu toliko esencijalnih nutrienata. Iz tog su razloga NASA i Russian Aeronautics and Space Administration otkrili i čuvali Spirulinu za sebe i trenutno vrše testiranje ove nevjerojatne mikroskopske alge. U polju aeronautike znanstvenici godinama traže nutricionistički koncentrat koji bi imao zadatak osigurati ljudski organizam s esencijalnim nutrientima i energijom. Danas NASA vrši istraživanje u smjeru da li uzgoj ove malene alge može biti rješenje za osiguravanje životno važnih nutrienata dugih misija u svemiru.
Naprosto, ne postoji hrana koja osigurava toliki spektar svih koristivih sadržaja. Ipak Spirulinu treba pažljivo birati. Postoje mnoge razlike po pitanju kvalitete ove super hrane. Ona ovisi o mjestu na kojem se uzgaja i o načinu na koji se priprema.
NATURA VITALIS SPIRULINA
Natura Vitalis Spirulna sadrži 400 mg visoko kvalitetne Spirulina plantesis, samo čista Spirulina, bez dodataka i adetiva. Uzgaja se na sunčanoj farmi na otoku Hainan u Kini, certificiranoj sa ISO 9001 standardom. Stari izvor dubok 125 m isključivo hrani našu Spirulinu vodom – daleko, daleko od civilizacije. Na ovaj način donosimo Vam superironu kvalitetu Spiruline.
Laboratorijski testiramo svako pakiranje prije puštanja u prodaju, a u Hrvatskoj je testirana na Zavodu za javno zdravstvo i odobrena od Ministarstva zdravstva.
Optimalna svjetlost i temperatura, optimalno vrijeme branja u ranu zoru, prešanje odmah po branju, kao i potpuno nježno sušenje i prešanje, bez ikakvih dodanih adetiva i sastava, s kontrolom kvalitete pri svakom koraku pružaju poseban užitak i zdravlje uživanjem Spiruline.
SPIRULINA JE IZVOR ENERGIJE, RAVNOTEŽE I VITALNOSTI
Između ostalog:
Kao brzi izvor ugljikohidrata daje energiju, a kao izvor bjelančevina zasićuje i tako pomaže kod mršavljenja. Želite li smršaviti Spirulinu uzimajte pola sata prije obroka, a ako želite dobiti na kilaži Spirulinu uzimajte pola sata nakon obroka.
Svi hranjivi sastojci u Spirulini su kvalitetni i lako probavljivi i optimalnoj ravnoteži od same prirode. Zato Spirulina predstavlja neprocjenjiv hranjiv i ljekovit pripravak koji ima široku primjenu. Anemija, jednolična ishrane, neuhranjenost, upale i virusne infekcije, koncentracija, energija, bolji vid i zdravlje kože, za čišćenje organizma, kod alergija itd.
Spirulina podiže imunitet i uspješno koči razvoj mnogih virusa npr. virusa herpesa, gripe pa čak i SIDE. Također podiže koncentraciju i kvalitetu moždanih funkcija.
Budući da sadrži vitamin B 12 , alga je pogodna za vegetarijance koji su često deficitarni ovim vitaminom
Ova alga najbogatiji je prirodni izvor proteina. Proteini spiruline izrazito su bogati esencijalnim aminokiselinama koje naš organizam ne može sam sintetizirati. Smatra se da fenilalanin (jedna od aminokiselina koje sadrži spirulina) djeluje direktno na zonu mozga koja kontrolira apetit.